Op avontuur door Zuid-Oost Azië

Uncle Tan's Jungle Adventure Borneo

Hi allemaal,

We hebben weer heel veel beleefd de afgelopen dagen, dus ik ga mijn best doen om alles te vertellen. We zijn de 21ste op een 3 dagen 2 nachten jungle avontuur gegaan met Uncle Tan. We werden weggebracht vanuit ons onderdak in Sepilok naar de meeting point van Uncle Tan. Vandaar zijn we met mini busjes (1 uur en drie kwartier) vetrokken naar de Sungai Kunabatangan. Dit is de langste rivier van...maleisie of azie??...en die loopt tot diep in de jungle van borneo, waaronder in een aantal beschermde natural reserves. Aan de oever zijn we met onze spullen in super kleine bootjes geladen en zijn via de rivier naar het jungle kamp gebacht. Dat bestond uit een aantal BASIC (lees: een dak en 3 muren, geen fan!) hutjes op palen met loopplanken ertussen. We sliepen op een matras op de grond onder een muskieten net. Er was 1 wc (lees: gat in de de grond, waar je met een schepje moest 'doorspoelen') en een soort kantine gemaakt. Heel basic allemaal, maar wel super leuk zo midden in de jungle. Oh ja, electriciteit was er alleen van 7 uur s'avonds tot 12 uur s'avonds, dus iedereen moest altijd een zaklamp bij hebben.

De eerste avond hebben een nacht safari gehad. S'avonds hebben met kleine bootjes in het pikke donker met alleen een groot spotlicht de rivier afgezocht naar wilde nachtdieren. We hebben uilen gezien die aan het jagen waren, verschillende vogels die sliepen, zoals hornbills, krokodillen, en een slow lori die echt heel zeldzaam is!

De tweede dag werden we s'ochtends om 6 uur wakken gemaakt en om 6.30 ging de boot weer voor een ochtend safari. We hebben heel veel makaken gezien en wilde orang utangs, heel veel verschillende hornbills, verschillende roofvogels, monitor lizzards etc. etc.

Daarna was het ontbijten waarna we een jungle trekkinging gingen maken. We hebben te voet heel veel verschillende insecten gezien, ook echt hele bizarre, en vreemde planten. Na de lunch hadden we even een break, maar om 5 uur begon de avond safari in de schemering (met de bootjes weer, we hadden ondertussen al een erg houten kont van het op een plankje zitten). Dit zijn de beste tijden om wilde dieren te spotten. Na het diner had we nog een activiteit (vet zwaar programma), we gingen een nacht jungle trekking in het donker doen. Vet spannend met een zaklampje de jungle in! We hadden 1 gids voor ons tweetjes. Snachts hebben we hele giftige schorpioenen en spinnen gezien, boomkikkers en slapende vogels op een takje. Vet grappig, die blijven gewoon zitten slapen ookal heb je een spotlicht op ze staan...

De volgende ochtend (derde dag) was weer erg vroeg met nogmaals om 6 uur opstaan voor de ochtend safari. Maar het was het weinige slapen echt waard, we hebben weer orang utangs gezien, en de Probiscus monkey, een aap met een hele dikke neus die nergens anders in de wereld voorkomt dan in Borneo. Verder zagen we een spitting cobra op de oever, die het water invluchte voor ons. Later kwamen we er achter dat hij achter de motor van een anderbootje was gekropen en had meegelift! Even kleine paniek, maar hij werd voorzichtig met een lange tak verwijderd en weer in de rivier los gelaten. Je maakt wat mee!

Al met al was het een hele mooie trip, en we hebben super veel wildlife gezien! Verder was de staff echt vet gezellig en werd er s'avonds gitaar gespeeld, liedjes gezongen en uiteraard een biertje of twee genuttigd. We hebben super veel foto's gemaakt, helaas kunnen er maar een paar op de site...

Liefs Jan en Jel

Reacties

Reacties

Michael Barbier

Wauw! Dat klinkt als een survival tocht door de bush bush :) Spannend hoor!...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!